شناسه خبر: 509781

چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 16:51

سهامداران قدیمی به بورس وفادار هستند

چرا بورس رشد می‌کند؟

به گزارش پایگاه تخصصی تحلیلی سرمایه نگر، بازار سرمایه آخرین روز کاری این هفته را با رنگی سبز به پایان رساند و هر چند که روزهای ابتدایی هفته قرمزپوش بود و روند معاملات چنگی به دل سهامداران نمی‌زد اما؛ پایانی خوش داشت و امید می‌رود با انتشار اخبار مثبت از تصویب لایحه پالرمو و FATF روند صعودی در هفته آینده نیز ادامه یابد.

شاخص کل به نظر می رسد توانسته خود را بالای کانال 3 میلیون واحد تثبیت کند و قصد کوتاه آمدن از قله جدید را ندارد. به طور کلی فضایی مثبت و امیدوارانه البته همراه با اندکی احتیاط در تابلوی معاملات جاری است و رشد شاخص کل، جو غالب مثبت در اکثر نمادها و صفوف خرید در برخی گروه‌ها، تصویری از بازاری سبز را ترسیم کرد.

بی‌تردید یکی از مهم‌ترین محرک‌های این روزهای بازار، اخبار پیرامون دور جدید مذاکرات در رم است و در هفته‌های گذشته کاهش ریسک‌های سیاسی و امید به توافق منجر به صعود شاخص کل بورس از مرز ۳ میلیون واحد و تقویت فضای خوش‌بینی شد اما؛ به نظر می رسد در این دوره برخلاف دوره‌های قبلی که بازار با هیجان و خوش‌بینی مفرط به استقبال مذاکرات می‌رفت، رفتار سهامداران حرفه‌ای‌تر شده و تجربه و دانش بیشتری را در نحوه معاملات انجام شده می‌توان دید که همین موضوع می‌تواند به نقطه پرش دیگری تبدیل شود.

در واقع، بازار در آستانه یک دو راهی قرار دارد؛ اگر مذاکرات با نتیجه‌ای مثبت و ملموس همراه شود، می‌توان انتظار آغاز دور جدیدی از ورود پول هوشمند و تقویت روند صعودی را داشت. در مقابل، اگر دوباره مذاکرات به تعویق بیفتد یا نتیجه‌ای شفاف حاصل نشود که البته با توجه به صحبت‌های دو طرف و سرعت بالای مذاکرات بعید به نظر می‌رسد، احتمال عقب‌نشینی بخشی از سرمایه‌گذاران و افزایش عرضه‌ها وجود دارد.

نکته قابل توجه اینجا است که آن‌چه در این روزها محرک اصلی رشد بازار بوده، ورود سرمایه‌گذاران جدید و پول تازه‌نفس از بیرون نبوده و بیشتر نقدینگی فعال در بازار، همان سرمایه‌گذاران قدیمی هستند که از صندوق‌های درآمد ثابت و طلا به سمت بازار سهام تغییر موضع داده‌اند.

برآیند تحلیل‌ها نشان می‌دهد که بازار در یک بزنگاه حساس قرار دارد. در صورت موفقیت مذاکرات و کاهش ریسک‌های سیاسی، می‌توان به تقویت جریان نقدینگی و آغاز دور تازه‌ای از رشد صنایع امیدوار بود. در این حالت، حتی صنایعی که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، می‌توانند به گزینه‌هایی مطمئن برای سرمایه‌گذاری تبدیل شوند.

در مقابل، اگر روند تحولات سیاسی مبهم باقی بماند یا سیگنال‌های منفی مخابره شود، ممکن است بازار وارد فاز اصلاحی شود؛ به ویژه در شرایطی که جریان نقدینگی تحلیل رفته و سرمایه‌گذاران به دنبال حفظ سودهای کسب‌شده خود باشند.

در چنین شرایطی، توصیه تحلیل‌گران بازار به سرمایه‌گذاران، حرکت با احتیاط، پرهیز از رفتارهای هیجانی و تمرکز بر شرکت‌های بنیادی با ارزش ذاتی بالا و رشد نکرده است. ورود جریان پول تازه، کنترل رفتار حقوقی‌ها و تقویت اعتماد عمومی، سه کلید اصلی برای حفظ پویایی بازار سرمایه کشور هستند.