اعتراض نماینده مجلس به بلاتکلیفی معادن مس جنوب کرمان پس از دو دهه

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت معدن مس کِروِر جنوب استان کرمان گفت: متاسفانه شرکت ملی مس بیش از ۲۰ سال پروانه بهره‌برداری در جنوب استان برای برخی معادن دریافت کرده اما هیچ اقدامی انجام نداده است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر اعتراض نماینده مجلس به بلاتکلیفی معادن مس جنوب کرمان پس از دو دهه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو؛ بهنام سعیدی روز سه شنبه در نشست شورای معادن استان کرمان افزود: باید پروانه بهره برداری اینگونه معادن ابطال، با آنها برخورد شود و حتی اگر نیاز باشد وزیر را به صحن مجلس بیاوریم.

وی با بیان اینکه پیشنهادهای شورای معادن خوب است اما در کنار این فعالیت های خوب، ۲ تا سه مشکل شمال و جنوب استان نیز هرجلسه در این شورا مطرح شود یادآور شد: شخصی پروانه بهره برداری معدن می گیرد و معادن را بلوکه می کند تا با افزایش ارزش افزوده آنها را بفروشد؛ چرا باید پروانه به کسی واگذار شود که اینگونه آنها را می فروشد؛ باید اقدامی انجام شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فایده اینگونه معادن برای یک منطقه چیست؟؛ یک معدن در کهنوج باعث تیراندازی شد و در جبالبارز شمالی تعدادی بازداشت شدند.

وی ادامه داد: یک پروانه بهره برداری واگذار می شود در حالی که هیچ مسئولیت اجتماعی و اشتغالی انجام نمی دهد و حساب های خود را به استان منتقل نمی کند؛ این معدن چه منفعتی دارد؟؛ اگر نفعی ندارند باید شورای معادن در مورد آنها تصمیم گیری کند. معادن باید کارخانه بزنند و استخدام نیروی متخصص از منطقه داشته باشند، همچنین خریدهای خود را از منطقه معدنی انجام دهند.

سعیدی گفت: برخی معادن در جنوب کرمان سال‌ها بهره برداری می کنند اما یک ریال نفع برای آن منطقه نداشتند؛ چه کسی در این حوزه پاسخگو است؟؛ شورای معادن به این مقوله ها ورود کند.

وی ابراز داشت: بیشترین معادن در جنوب استان واقع شده اما سهم ما در حوزه مدیریت ملی صنعت و معدن کجا است؟؛ آیا ما یک نیرو در آنجا داریم؟ بایستی مسائل کلان در حوزه صمت مشخص و در شورای معادن استان تصمیم گیری شود.

خام فروشی باید تمام شود

شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: خام‌فروشی در معادن استان باید تمام شود و هر فرد یا شرکتی که در مزایده معدن برنده می شود باید برای احداث کارخانه فرآوری تعهد بدهد، اگر کاری هم برای آن انجام نداد، پایان فعالیتش اعلام شود، زیرا دیگر در این زمینه مماشات نباید داشته باشیم.

وی اظهار داشت: برای شناسایی واحدهای معدنی که کارخانه فرآوری ندارند کارگروهی تشکیل شود تا افرادی که مجوز معدن دریافت کرده اما تولید نداشتند را شناسایی کند و آنها را از چرخه تولید و توسعه در استان کنار بگذارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای جلوگیری از خام فروشی در معادن باید قوانین و تبصره ها اصلاح شود تا توسعه در استان شکل گیرد و مشکلات مردم حل شود.

وی همچنین با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه افزود: مدیریت هماهنگ در تامین و توزیع کالاهای اساسی در استان کرمان یکی از نقاط قوت استان در این ایام بود، چون در شرایطی که بعضی از استان ها با کمبود مواجه شدند، مدیریت استان بدون هیچ مشکلی کالاهای اساسی مردم را تامین کرد که نتیجه مدیریت دقیق و رویکرد مساله محور در استان کرمان است.

همچنین طرح تداخل ۱۱ پروژه عملیاتی با طرح های غیر معدنی ذیل شورای معادن در این نشست مورد بررسی مسئولان قرار گرفت.