رکوردشکنی مجدد پروژه فولاد اقلید پارس؛ با جهش در اردیبهشت ماه، پیشرفت پروژه به ۲۷ درصد رسید

مجتمع فولاد اقلید پارس، یکی از بزرگترین طرح‌های فولادی کشور و از پروژه‌های پیشران دولت، به دستاوردهای چشمگیری در مسیر توسعه رسیده است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر رکوردشکنی مجدد پروژه فولاد اقلید پارس؛ با جهش در اردیبهشت ماه، پیشرفت پروژه به ۲۷ درصد رسید

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت خبرگزاری گزارش خبر، مجتمع فولاد اقلید پارس، یکی از بزرگترین طرح‌های فولادی کشور و از پروژه‌های پیشران دولت، به دستاوردهای چشمگیری در مسیر توسعه رسیده است.

مهندس آرش نصیری، مشاورعالی مدیرعامل این مجتمع، در گفت‌وگو با خبرگزاری گزارش خبر، از پیشرفت ۲۷ درصدی کل پروژه تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد: «با وجود چالش‌های مالی و تغییر سهامداران، رکوردهای ماهانه پیشرفت پروژه یکی پس از دیگری شکسته می‌شود.»

تغییر استراتژی و توسعه هوشمند

طرح‌های جدیدی تعریف شده است تا بدون تخریب سازه‌های موجود، امکان توسعه آتی از مجتمع فولاد سلب نگردد. در این راستا جانمایی یک واحد دیگر آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۱ میلیون تن در کنار واحد فعلی و یک واحد فولادسازی ۲ میلیون تن در زمین مجتمع اجرایی گردید. همچنین، انتقال محل انباشت برداشت ضمن بهینه شدن طرح فنی، مسیر توسعه آینده مجتمع را هموار کرد.

پشت سر گذاشتن موانع مالی و فنی

نصیری مهم‌ترین چالش پروژه را تأمین منابع مالی دانست و افزود: «با پیگیری‌های انجام‌شده، مشکل تزریق منابع که به دلیل روند تغییرات سهامداران ایجاد شده در حال رفع است.» وی همچنین اعلام نمود که در سال ۱۴۰۳ علیرغم تأمین مالی بسیار کمتر نسبت به سال‌های قبل، پیشرفت قابل‌توجهی حاصل شده است.

دستاوردهای اخیر و برنامه‌های آتی

  • انعقاد قرارداد مشارکت فاضلاب شهر اقلید در روزهای ابتدایی خرداد ۱۴۰۴
  • حمل بخش اعظمی از لوله‌های پروژه و آغاز عملیات پایپینگ و داکتینگ در خردادماه
  • مذاکرات نهایی با پیمانکاران برای تأمین تجهیزات خارجی با دوره تأمین طولانی و انعقاد قرارداد تجهیزات مذکور در روزهای آتی
  • آغاز طراحی شبکه تاسیسات زیربنایی مجتمع

هدف نهایی: تولید آهن اسفنجی در بهمن ۱۴۰۵

نصیری با بیان اینکه پروژه اکنون در مسیر صحیح قرار دارد، اظهار امیدواری کرد: «با رفع مشکلات تأمین و تزریق منابع مالی و شتاب اجرایی پروژه، رکوردهای جدیدی در ماه‌های آینده ثبت شود تا برنامه‌ریزی تولید محقق گردد.»