سهم آهن اسفنجی در سبد «ومعادن» بزرگ‌تر می‌شود

فولاد اقلید پارس ماحصل سرمایه گذاری‌های سودده شرکت توسعه معادن و فلزات

شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات خود را به عنوان یکی از بزرگترین و مطرح‌ترین هلدینگ‌ها در حوزه معدن و صنعت معرفی کرده و هر ساله طرح‌ها و پروژه‌های جدیدی را درون خود تعریف می‌کند؛ اجرا و عملیاتی کردن پروژه‌هایی که کار هر کسی نیست و نیاز به توان و تجربه و سرمایه بالایی دارد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر فولاد اقلید پارس ماحصل سرمایه گذاری‌های سودده شرکت توسعه معادن و فلزات

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات خود را به عنوان یکی از بزرگترین و مطرح‌ترین هلدینگ‌ها در حوزه معدن و صنعت معرفی کرده و هر ساله طرح‌ها و پروژه‌های جدیدی را درون خود تعریف می‌کند؛ اجرا و عملیاتی کردن پروژه‌هایی که کار هر کسی نیست و نیاز به توان و تجربه و سرمایه بالایی دارد.

همین توانایی سبب شده که در تعریف طرح‌های پیشران پیشرفت اقتصادی ایران یکی از گزینه‌های تصمیم گیرندگان برای اجرای طرح‌ها باشد و حضور فعالی در طرح‌های پیشران داشته باشد.

این هلدینگ در تمام زنجیره فولاد حضور دارد و با راه اندازی کارخانه‌های جدید و انجام طرح‌های توسعه، سهم خود را در این حوزه در حال افزایش دادن است.

یکی از پروژه‌های در دست اجرا، پروژه احیای مستقیم در قالب شرکت فولاد اقلید پارس به ظرفیت 1.2 میلیون تن در سال است که شرکت توسعه معادن و فلزات با همکاری دیگر بزرگان صنعت اجرای این طرح را به عهده گرفته‌اند.

یکی از نقاط قوت «ومعادن» که سبب شده طرح‌ها و پروژه‌ها در زمان‌بندی پیش بینی شده پیش رود و کمتر درگیر زمان شوند، سهامداری مشترک با دیگر بزرگان صنعت همچون شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است و همکاری با بزرگان در اجرای طرح‌های بزرگ عاملی شده تا در صدر فهرست سرمایه‌گذاری‌ها باشد و همکاری با این شرکت برای سایر شرکت‌ها جذابیت بالایی داشته باشد.

حال سوال این است که چرا شرکت توسعه معادن و فلزات در پروژه آهن اسفنجی سرمایه‌گذاری کرده و این بخش از زنجیره فولاد چه مزیتی دارد؟!

بررسی تقاضای آهن اسفنجی بیانگر وجود بستر مناسب برای تولید و فروش این محصول است. در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۳۵ میلیون تن آهن اسفنجی در دنیا تولید شد که در مقایسه با سال 2022 رشد ۷.۴ درصدی را نشان می‌دهد. هند و ایران با اختلاف چشمگیر از دیگر کشورها بیش‌ترین آهن اسفنجی جهان را در سال ۲۰۲۳ تولید کردند. در این سال ایران 33.4 میلیون تن تولید این محصول داشته و نسبت به سال قبل از آن 1.7 درصد افزایش داشت.

علاوه بر این، بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌ شده در طرح جامع فولاد هم‌زمان با توسعه اقتصادی کشور و افزایش جمعیت تقاضا برای محصولات نهایی فولاد کشور در افق 1404 افزایش خواهد یافت و کشور ایران با تولید 46 میلیون تن آهن اسفنجی و 55 میلیون تن فولاد خام و صادرات 12 میلیون تن به ترتیب سهمی‌معادل 3.5 درصد از تولید جهانی و 2 درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.

بنابراین، راه اندازی شرکت فولاد اقلید پارس با ظرفیت اسمی‌تولید 1.2 میلیون تن آهن اسفنجی از مزیت رقابتی بالایی برخوردار است و امتیاز ویژه‌ای برای صاحبان سهام آن ایجاد می‌کند. این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که با وجود واحدهای ذوب و نیز با توجه به تقاضای رو به رشد آهن اسفنجی بر مبنای طرح‌های توسعه‌ای فولادسازی به‌عنوان مصرف‌کننده آهن اسفنجی، محصول این طرح با کمترین هزینه بازاریابی و بدون نگرانی جهت فروش محصول و با نرخ قابل قبول، به فروش خواهد رسید.

با تغییرات مدیریتی در شرکت فولاد اقلید پارس سرعت پیشرفت پروژه بیشتر از قبل شد و ضمن افتتاح جاده اختصاصی پروژه احیا مستقیم اقلید به طول هفت کیلومتر، تجهیزات و سازه‌های ریفرمر، سازه کوره و تجهیزات ارتینگ از جمله سازه‌های حجیمی‌است که در این مدت خریداری و وارد سایت کارگاهی پروژه شده است.

افتتاح خط لوله انتقال پساب شهری به طول ۱۰ کیلومتر و همچنین مخازن ۵۰۰ مترمکعبی و ۱۰ هزار مترمکعبی، از جمله دیگر پیشرفت‌هایی است که در چند وقت اخیر اتفاق افتاده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، تا پایان شهریور ماه سال جاری پروژه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس بالغ بر 11 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با توجه به سرعت اجرای پروژه، پیش بینی شده تا اواخر تیر ماه سال آینده به بهره برداری برسد و محصولات این شرکت نیز به سبد «ومعادن» افزوده شود. بدین ترتیب، وزن آهن اسفنجی در زنجیره تولیدات این هلدینگ با توجه مزیت‌هایی که پیش‌تر گفته شد بیشتر می‌شود و حاشیه سود بالایی از سرمایه گذاری‌ها حاصل خواهد شد که نفع آن به سهامداران شرکت نیز خواهد رسید.