انتصابات مدیران در پست های قبلی؛ کارنامه مدیران یا لابی های سیاسی در دولت چهاردهم!

دو حوزه اجتماعی و فرهنگی از آغاز دولت جدید تا امروز، شاهد بازگشت برخی از مدیران اسبق به سر میز قبلی خود، بر اثر فرصت به دست آمده در دولت پزشکیان هستند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر انتصابات مدیران در پست های قبلی؛ کارنامه مدیران یا لابی های سیاسی در دولت چهاردهم!

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه خبرگزاری گزارش خبر، استارت کار بازگشت مدیران اسبق بر سر جای قبلی‌شان، از همان روز انتخاب معاون اول پزشکیان رقم خورد؛ وقتی که محمدرضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات، توسط مسعود پزشکیان نیز به عنوان معاون اول انتخاب شد.

محمدرضا عارف، معاون اول دولت سید محمد خاتمی که آن روزها بسیار جوان‌تر و فعال‌تر بود، در دولت پزشکیان سمت معاونت اول را گرفت تا مدیریت بخش عمده‌ای از ایده‌پردازی‌ها و اجرائیات را در دولت جدید بر عهده بگیرد.

از دیگر اتفاقات در حوزه اجتماعی به انتصاب علی ربیعی به عنوان دستیار رئیس جمهور می توان اشاره کرد. علی ربیعی هم که در سابقه خود در دولت دوازدهم، سمت وزارت کار و نیز پیش از آن دستیاری رئیس‌جمهور را عهده‌دار بود، در دولت مسعود پزشکیان نیز به عنوان دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور منصوب شد.

ربیعی همواره در دولت‌های اصلاح‌طلب و یا نزدیک به آنها، دارای نقش بوده و این بار نیز فضا برای حضور و نقش‌آفرینی وی مهیا بود. او بر همین اساس بر سر میز قبلی‌اش بازگشته است.

معاونت حقوقی مجید انصاری در نهاد ریاست جمهوری نیز از دیگر بازگشت ها به سر میز سابق محسوب می شود. مجید انصاری در دولت حسن روحانی نیز در دوره ای معاون حقوقی رئیس جمهور بود که بار دیگر، مسعود پزشکیان او را به همه گزینه های مطرح، ترجیح داد.

از بازگشت‌های مهم دیگر در دولت پزشکیان، حضور سید عباس صالحی در رأس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی که پیش از این سابقه وزارت در همین وزارتخانه را در کارنامه خود دارد، این بار نیز از سوی پزشکیان به مجلس معرفی شد و اتفاقاً رأی بالایی را هم به دست آورد.

دیگر بازگشت مدیریتی در این دوره، بازگشت رئیس اسبق سازمان تأمین اجتماعی به همان مسئولیت پیشین خود است. مصطفی سالاری که سابقه مدیریت در سازمان تأمین اجتماعی را در دولت حسن روحانی دارد، این بار در دولت پزشکیان به این سازمان آمد و رئیس تأمین اجتماعی شد.

تأمین اجتماعی یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین نهادهای کشور است و چالش‌های جدی درباره عملکرد آن و ارتباطش با اقشار کارگری وجود دارد.

روز گذشته نیز حکم مهدی پیرصالحی به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو صادر شد تا او نیز بعد از سال‌ها، بار دیگر سر میز خود برگردد و سیاست‌های خود را در این سازمان ادامه دهد.

مدیریت و ریاست پیرصالحی بر این سازمان، در حالی انجام می‌گیرد که دغدغه‌های جدی و اساسی در حوزه دارو و سلامت در کشور وجود دارد و باید دید پیرصالحی این بار برنامه‌ای ویژه برای این حوزه خواهد داشت یا نه. شناخت پزشکیان از حوزه پزشکی و تسلط وی به این حوزه، کار پیرصالحی را سخت‌تر خواهد کرد.

در وزارت میراث فرهنگی نیز تغییرات مدیریتی چندانی را شاهد نبودیم و عمده مدیران سابق فعلا بر سر میز خود حاضر هستند.

حال باید در انتظار تغییرات آتی در سازمانهای دیگر بود تا ببینیم آیا روند تکرار مدیریت ها ادامه دار خواهد بود یا به همین تعداد بسنده می شود.

منبع: تابناک