نقاط تاریک تمدید ریاست عشقی در سازمان بورس

جلسه شورای عالی بورس در خصوص ادامه و یا عدم همکاری با مجید عشقی در شرایطی برگزار شد که اعضا باز هم به اتفاق آراء، او به عنوان رئیس سازمان بورس به مدت ۳۰ ماه دیگر موافقت کردند؛ حالا همه منتظر تدوین استراتژی‌های او برای ۳۰ ماه آینده ریاست هستند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر نقاط تاریک تمدید ریاست عشقی در سازمان بورس

به گزارش خبرنگاران گروه بازارسرمایه گزارش خبر، محسن جلالی، کارشناس بازارهای مالی در خصوص جلسه شورا عالی بورس و تصمیمات آن گفت: تحلیل بسیاری از افراد آن است که دولت به دنبال دست اندازی در جیب شرکت‌ها و سهامداران بوده و هست و این چنین تصمیماتی، آثار مخرب آن ادامه خواهد داشت؛ هر چند که به نظر می‌رسد سیاست دولت برای انتخاب بالاترین مقام اجرایی سازمان بورس باید به گونه‌ای باشد که شخصی منفعل بر سر کار قرار گیرد تا بتواند دولت را به سمت سیاست‌های خود نیل دهد.

وی افزود: اکثر اهالی بورس معتقد هستند که عملکرد ضعیف بورس به نسبت سایر بازارهای رقیب به این علت است که سیاستگذار این نهاد نتوانسته از حقوق سهامداران خرد در مقابل دولت و اقدامات مخربش دفاع کند که همین امر سبب بازدهی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی شده است؛ بازاری که مولد بخش اقتصاد کشور است در سالی که گذشت دقیقا نصف دلار بازدهی داشته که چرایی آن نیز فقط به نحوه مدیریت این بازار برمی‌گردد.

مدیر عامل شرکت مدرن الگوریتم سرمایه و دانش ادامه داد: در این میان البته از اقدامات مثبت عشقی نیز نباید به سادگی عبور کرد؛ به این معنا که او پیگیر الزام قانونی تجدید ارزیابی شرکت‌های بورسی بوده که این فاکتور را می‌تواند به تنهایی عامل نجات بورس دانست؛ اما در مقابل اشتباهاتی نیز وجود دارد؛ جایی که علت فروش سهام را شناسایی سود توسط برخی افراد نامید نه رانت اطلاعاتی بعضی خواص؛ به خصوص اینکه همچنان بعد از گذشت ۱۱ ماه اسامی متخلفین آن رسوایی همچنان منتشر نشده؛ متخلفینی که بورس را به ورطه نابودی سوق دادند.

وی اظهار داشت: سازمان بورس باید در آن برهه از زمان با اقداماتی سریع در جهت حفاظت از اهالی بازار وارد عمل می‌شد اما سکوت ترجیح داده شد.

جلالی با بیان اینکه اکنون برای دوره جدید مجدد رییس انتخاب شده است و باید برای آینده بازار، اقداماتی را در دستور کار قرار دهد، گفت: سالها پیش ساختار بورس بهتر عمل می‌کرد؛ چرا که بکر بود و کسی در تلاش برای بهبود بخش یا صنعت خاصی نبود؛ در یک کلام باید گفت که بازار کاملا روند طبیعی خود را دنبال می‌کرد؛ اما با روی کار آمدن صندوق‌ها، سبدگردان‌ها، بازارگردانان و بازیگرانی این چنینی، ریتم بازار به هم ریخت.

وی ادامه داد: به عنوان مثال نسبت حقوقی‌های بازار به حقیقی ها ۴ به ۱ هست که نتیجه آن رفتار غیر منطقی بازار خواهد بود؛ یا کل بازار شتابان رو به بالا حرکت می‌کند، یا با شیب تندی روند نزولی به خود می گیرند.

جلالی معتقد است که مجید عشقی یا باید اعتماد مردم را به بورس برگرداند تا تعادل ایجاد شده و کفه ترازوی حقیقی و حقوقی با هم برابر شود و یا باید با تقسیم بندی بازار تعادل را توزیع کند.

منبع:اقتصادآنلاین