یادداشتی از اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران؛

تحولات در سیاست های خارجی ایران در گام اول انقلاب

ایران اسلامی در سیاست خارجی خود بر اساس اصول عدم سلطه گری و سلطه پذیری، نه تنها با اعمال سلطه و مداخله در سایر کشورها مخالفت نموده، بلکه تسیلم سلطه ی قدرت های بزرگ نیز نشده است .
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تحولات در سیاست های خارجی ایران در گام اول انقلاب

به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشت ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "تحولات در سیاست های خارجی ایران در گام اول انقلاب" آورده است.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سیاست خارجی کشور دستخوش تغییرات بنیادین شد.

تا قبل از انقلاب اگر ایران در روابط و تعامل خود با سایر کشورها وابسته به بلوک غرب به رهبری آمریکا بود، پس از آن سیاست نه شرقی- نه غربی مبنای سیاست خارجی ایران قرار گرفت و امام خمینی(ره) آن را سیاست ابدی سیاست خارجی کشور نامیدند.

رفتارها و مواضع ایران اسلامی در مسائل منطقه ای و جهانی تحت این سیاست کلان قرار گرفت.

در دوران جنگ تحمیلی، سازندگی، تنش زدایی، اصول گرایی و اعتدال گرایی روندهای تسلیم ناپذیری در برابر نظام استکباری، حمایت از ملل مظلوم و برقراری روابط مسالمت آمیز با سایر دولت ها را طی نموده ایم.

یکی از ویژگی های روند گذشته انقلاب ایران که در آینده نیز لازم است ادامه یابد، معطوف به مواجهه با نام سلطه ی بین المللی است.

در نام سلطه، دو دسته کشورهای سلطه گر و سلطه پذیر وجود دارند.

ایران اسلامی در سیاست خارجی خود بر اساس اصول عدم سلطه گری و سلطه پذیری، نه تنها با اعمال سلطه و مداخله در سایر کشورها مخالفت نموده، بلکه تسیلم سلطه ی قدرت های بزرگ نیز نشده است . ایران در این زمینه هزینه های زیادی را از اول انقلاب در قالب تحریم های آمریکا، اروپا و سازمان ملل متحد متحمل شده است.

مقام معظم رهبری در این زمینه می فرمایند:

"نماد پر ابّهت و با شکوه و افتخارآمیز ایستادگی در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان و در رأس آنان آمریکای جهان خوار و جنایت کار، روزبه روز برجسته تر شد. در تمام این چهل سال، تسلیم ناپذیری و صیانت و پاسداری از انقلاب و عظمت و هیبت الهی آن و گردن برافراشته ی آن در مقابل دولت های متکبر و مستکبر، خصوصیت شناخته شده ی ایران و ایرانی به ویژه جوانان این مرز و بوم به شمار می رفته است."