یادداشتی از اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران؛

ویژگی های نهان و آشکار، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

از جمله کارکردهای یک سند راهبردی، استاندارد سازی حرکت جمعی یک ملت ، پیوند زدن حال و آینده آن ، برجسته سازی آرمان های مشترک ، وحدت بخشی و ایجاد انسجام، افزایش قدرت برخورد با مشکلات، الهام بخشی به ذینفعان و معنابخشی و... است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر ویژگی های نهان و آشکار، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشت ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "ویژگی های نهان و آشکار، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی" آورده است

سند راهبردی بیانیه گام دوم را می توان طلیعه چشم اندازسازی از گفتمان متعالی انقلاب اسلامی برای آینده انقلاب و کشور و همچنین سرآغاز عملی شدن آرمان های اصیل انقلاب پس از طی مراحلی همانند شکل گیری و تثبیت دانست.

این بیانیه، علاوه بر اینکه مخاطبان و تصمیم سازان را در فهم علمی بیانیه یاری می رساند، بیانگرآن است که صورت بندی ساختار و متن بیانیه از پیوستار منطقی و روشمندی آینده نگارانه برخوردار است.

بیانیه گام دوم انقلاب با روندپژوهی مختصر تاریخ انقلاب و ترسیم وضعیت کشور شروع می شود و پس از طی گام هایی همانند تبیین ارزش ها ، ترسیم محیط ایده ال، شناسایی پیشران های شکل دهنده به آینده انقلاب اسلامی، به خلق چشم انداز اصلی انقلاب که همانا دستیابی به تمدن نوین اسلامی است، می پردازد.

در تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب، تصویر آینده مطلوب برای نظام اسلامی (تمدن نوین اسلامی) توسط رهبری انقلاب به صراحت بیان و برجسته سازی شده است و حتی ایشان گام هایی را برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی مشخص کرده اند.

به نظر می رسد در سند چشم انداز آتی نظام، ضمن برجسته سازی آینده مطلوب نظام اسلامی، تدوین راهبردهایی برای دستیابی به آن ، امری لازم و ضروری است.

همانگونه که تصریح شد، بیانیه گام دوم به لحاظ سبک نگارشی، با بهره گیری از مواردی نظیر غرورآفرینی و قدرت انگیزش قوی و جلب مشارکت همگانی برای دستیابی به اهداف مورد نظر، توانسته خود را هم ردیف اسناد راهبردی معتبر قرار دهد.

از طرفی این بیانیه با برخورداری از ویژگی های اسناد راهبردی، به شکل جامعی مسائل و موضوعات پیش روی انقلاب اسلامی و ارزش ها و آرمان های آن را مورد توجه قرار داده است.

در واقع بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان یک سند راهبردی توانسته با بهره گیری از عصاره ای از ویژگی ها و ساختارهای راهبردی، چشم انداز آینده انقلاب اسلامی را به صورت گام به گام برای مخاطب ترسیم نماید.

از جمله کارکردهای یک سند راهبردی، استاندارد سازی حرکت جمعی یک ملت ، پیوند زدن حال و آینده آن ، برجسته سازی آرمان های مشترک ، وحدت بخشی و ایجاد انسجام، افزایش قدرت برخورد با مشکلات، الهام بخشی به ذینفعان و معنابخشی و... است.

دقت و تأمل در کارکردهای بیانیه گام دوم انقلاب و گفتمان حاکم بر آن نیز نشان می دهد که این بیانیه تمامی کارکردهای اسناد راهبردی را داراست و تحلیل این کارکردها نیز برای درک مطلوب تر بیانیه گام دوم امری لازم است و پرداختن به آن مجال دیگری می طلبد.